FV

Virtuaalinen Friisiläisvarsa-arvostelu

Ohjeet tuomareille

Takaisin arvostelujonoon

Vaiheet
1. Varaa varsa arvosteltavaksi
2. Arvostele varsa
3. Lähetä tulokset


Varaaminen

Ennen arvostelun aloittamista tulee varsa varata, jotta tuomarit eivät aloita saman varsan arvostelemista. Varsat varataan osallistumisjärjestyksessä, eli vain omien yli saa hypätä.

Varaa varsa täällä. Varaus on voimassa 12 tuntia.

Voit poistaa varauksen ennen voimassaolon päättymistä, jos et ehdikään arvostelemaan tai varasit väärän varsan.


Arvosteleminen

Pidä arvostelutiedot tallessa esim. muistiossa kunnes olet lähettänyt tulokset!

Tutustu huolellisesti pisteytykseen ja sääntöihin. Tässä on kerrottu vain muutamia tarkentavia ohjeita.

Aloita arvosteleminen aina tarkistamalla ensin mahdolliset hylkäyssyyt. Näitä ovat toimimattoman sivun lisäksi puuttuvat tai virheelliset tiedot: nimi, syntymäpäivä, 3-vuotispäivä, rotu, sukupuoli, VH-numero ja omistajien VRL-tunnukset.

Tarkista sukulaisten FV-/FLA-palkintojen voimassaolo. Tämä onnistuu helposti käyttämällä palkitut-sivun hakukenttää (FLA-palkitut).

Tekstien sanamäärien laskemiseen käytetään laskuria. Muista poistaa esim. päiväkirjamerkintöjen "otsikot".

Jos varsalla on kuva, tulee siitä lähtökohtaisesti antaa pisteet ja pisteiden antamatta jättämiseen on oltava vahvat perustelut. Vaikka tietäisit, että kuvassa ei ole friisiläinen, on pisteet annettava ellei hevonen selkeästi näytä vääränrotuiselta. Esimerkiksi moni friisiläisristeytys muistuttaa erehdyttävästi puhdasrotuista. Sama koskee sukupuolta.


Tuloksien lähettäminen

Lähetä tulokset täällä. Valitse varsa valikosta ja täytä tiedot.

Jos varsa hylätään, laita ruksi hylätty-ruutuun. Jätä pisteet tyhjiksi ja kirjoita viestikenttään hylkäyssyy. Viesti lähetetään omistajalle, joten kirjoita asiallisesti ja selkeästi.

Jätä hylätty-ruutu tyhjäksi, jos varsaa ei hylätä. Lisää pisteet ja tarvittaessa kirjoita viesti omistajalle. Kuvapisteiden antamatta jättämisestä (mikäli varsalla on jonkinlainen kuva) tulee aina kertoa, muista myös perustelut.

Sinun ei tarvitse arpoa osa-alueiden 1-4 pisteitä, laskea kokonaispisteitä tai miettiä varsan palkintoa. Koodit hoitavat nämä puolestasi.