FLA

Virtuaalinen Friisiläislaatuarvostelu

Ohjeet tuomareille

Takaisin arvostelujonoon

Vaiheet
1. Varaa hevonen arvosteltavaksi
2. Arvostele hevonen
3. Lähetä tulokset


Varaaminen

Ennen arvostelun aloittamista tulee hevonen varata, jotta tuomarit eivät aloita saman hevosen arvostelemista. Hevoset varataan osallistumisjärjestyksessä, eli vain omien yli saa hypätä.

Varaa hevonen täällä. Varaus on voimassa 12 tuntia.

Voit poistaa varauksen ennen voimassaolon päättymistä, jos et ehdikään arvostelemaan tai varasit väärän hevosen.


Arvosteleminen

Pidä arvostelutiedot tallessa esim. muistiossa kunnes olet lähettänyt tulokset!

Tutustu huolellisesti pisteytykseen ja sääntöihin. Tässä on kerrottu vain muutamia tarkentavia ohjeita.

Arvostelujonossa kerrotaan minkä perusteella hevosen käyttöpisteet arvostellaan. Lisäksi siinä kerrotaan, jos jossakin osa-alueessa tulee laskea jonkin lajin pisteet porrastettujen perusteella. Jos porrastetuista ei ole kerrottu, lasketaan kilpailupisteet sijoituksien perusteella.

Aloita arvosteleminen aina tarkistamalla ensin mahdolliset hylkäyssyyt. Näitä ovat toimimattoman sivun lisäksi puuttuvat tai virheelliset tiedot (nimi, syntymäpäivä, rotu, sukupuoli, VH-numero ja omistajien VRL-tunnukset) ja tietyissä tilanteissa koulutustason puuttuminen. Hevoselta on löydyttävä koulutustaso niistä lajeista, jotka siltä tulee huomioida käyttöpisteissä ja/tai muissa pisteissä.

Tarkista sukulaisten ja jälkeläisten FLA-/FV-palkintojen voimassaolo. Tämä onnistuu helposti käyttämällä palkitut-sivun hakukenttää (FV-palkitut).

Tekstien sanamäärien laskemiseen käytetään laskuria. Muista poistaa esim. valmennuksien ja päiväkirjamerkintöjen "otsikot".

Jos hevosella on kuva, tulee siitä lähtökohtaisesti antaa pisteet ja pisteiden antamatta jättämiseen on oltava vahvat perustelut. Vaikka tietäisit, että kuvassa ei ole friisiläinen, on pisteet annettava ellei hevonen selkeästi näytä vääränrotuiselta. Esimerkiksi moni friisiläisristeytys muistuttaa erehdyttävästi puhdasrotuista. Sama koskee sukupuolta.


Tuloksien lähettäminen

Lähetä tulokset täällä. Valitse hevonen valikosta ja täytä tiedot.

Jos hevonen hylätään, laita ruksi hylätty-ruutuun. Jätä pisteet tyhjiksi ja kirjoita viestikenttään hylkäyssyy. Viesti lähetetään omistajalle, joten kirjoita asiallisesti ja selkeästi.

Jätä hylätty-ruutu tyhjäksi, jos hevosta ei hylätä. Lisää pisteet ja tarvittaessa kirjoita viesti omistajalle. Kuvapisteiden antamatta jättämisestä (mikäli hevosella on jonkinlainen kuva) tulee aina kertoa, muista myös perustelut.

Sinun ei tarvitse laskea kokonaispisteitä tai miettiä hevosen palkintoa. Ne hoituvat automaattisesti osa-alueiden pisteiden perusteella.